Συγκρότημα κατοικιών στα Φάρσαλα

Πρότυπος Βιοκλιματικός Οικισμός. Η μελέτη περιλαμβάνει το σχεδιασμό ενός Βιοκλιματικού Οικισμού και των απαραίτητων δρόμων για την άνετη κυκλοφορία των κατοίκων.

 
 
 
 

Συγκρότημα κατοικιών στα Φάρσαλα

Η Axonhomes συμμετέχει στο επιχειρηματικό σχήμα που διαχειρίζεται τον υπό κατασκευή Βιοκλιματικό οικισμό στα Φάρσαλα . Ο οικισμός αποτελείται από 25 μεζονέτες με ιδιωτικό περιβάλλοντα χώρο, ένα διώροφο κτίριο 12 διαμερισμάτων και ένα εμπορικό κέντρο.
Οι καθαρές γραμμές, οι όγκοι που προεξέχουν, οι μονόριχτες στέγες προσδίδουν στον οικισμό ένα μοντέρνο ύφος, ενώ
οι θόλοι, οι πέργκολες και τα στενόμακρα ανοίγματα προκαλούν αναμνήσεις της κλασικής περιόδου.

 

Ο βιοκλιματικός σχεδιασμός θεωρεί και αντιμετωπίζει το οικιστικό σύνολο, τον αστικό χώρο και το κλίμα του τόπου ως μια ενότητα αλληλεξαρτώμενη, με αμοιβαίες επιδράσεις και θέτει ως πρωταρχικό στόχο τη διασφάλιση συνθηκών βιολογικής άνεσης για τον άνθρωπο. Η ειδική τοιχοποιία πάχους 32 cm , η κατάλληλη τοποθέτηση των ανοιγμάτων, η κατάλληλη φύτευση ως εμπόδιο στους ψυχρούς χειμερινούς ανέμους, η φύτευση φυλλοβόλων δέντρων στη νότια πλευρά των κτιρίων, η χρήση ειδικού υλικού επίστρωσης του περιβάλλοντος χώρου μεγάλης απορροφητικότητας και χαμηλής εκπομπής θερμότητας συντελούν στο σωστό αερισμό των κατοικιών και ελαχιστοποιούν την κατανάλωση συμβατικής ενέργειας για τη θέρμανση και τη ψύξη.

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για αγορά κατοικίας


 
copyrights Axon Homes - σχεδιασμός και φιλοξενία ιστοσελίδων New Media.net